Traditionellt brukar vi varje år göra en vårkonsert och en julkonsert samt en liten stadsturné vid Lucia då vi åker runt och lussar hos olika företag i Stockholm. Vi sjunger även på företagsevent och firmafester och medverkar vid högmässor, t ex i Slottskyrkan. Inför utlandsresan vartannat år har vi ofta en extra konsert, som "genrep".

Något av det vi gjort på sistone:

Nordiskt sångarmöte

 

Vi tycker om att träffa nya musikaliska vänner, och denna gång styrde vi kosan till vårt grannland Norge. Kören Koriander i Oslo bjöd in oss för en gemensam konsert i juni 2016, och vi återgäldade med en inbjudan till Stockholm i september.

 

I Oslo sjöng vi i Bygdöy kirke, i Stockholm gästade vi Norska kyrkan på Södermalm. Programmet var blandat, med tonvikt på nordisk musik, norska och svenska tonsättare.

22 september 2015 på Stockholms stadsbibliotek:

 

En helt ovanlig tisdagkväll

 

Mäster Olofskören illustrerar med körsång Bo Tobiassons föreläsning om vad musik gör med oss och om kommunikationen mellan dirigent och kör, mellan körmedlemmarna och mellan kör och publik.

Lucia 2017

 

Självklart gjorde vi en traditionsenlig Lucia-turné även i år! Vi hann med inte mindre än sex luciatåg på en och samma dag. På repertoaren fanns bland annat klassiker som O Helga Natt och Jultåget till Farfarskullen, men också nyheter som In dulci jubilo och Shepherd's pipe.

 

Vill ni se oss på er arbetsplats nästa år? Hör av er till lucia@masterolofskoren.se så bokar vi in er!

Festivalresa - Istrien, Kroatien

 

Vår resa till körfestivalen "We are singing" i Kroatien den 21-24 april blev mer lyckad än vi någonsin vågat hoppas på. Många trevliga musikaliska möten, konsert i en balsal och en grotta, god mat, trevligt sällskap...

 

Läs vår reseberättelse på sidan "Resor".